ŽUPANICA DALA JAVNI NOVAC ROĐAKU IZ RAME Antonija Jozić pod istragom zbog novca dodijeljenog fra Andriji Joziću


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske otvorilo je postupak protiv Antonije Jozić, županice Požeško-slavonske županije, zbog darovanja 20.000 eura javnog novca fra Andriji Joziću, gvardijanu Franjevačkog samostana Rama-Šćit, za izgradnju galerije i knjižnice u Bosni i Hercegovini. Antonija Jozić potvrdila je da je fra Andrija Jozić bratić njenog supruga, što je dovelo do sumnje u sukob interesa, potvrđeno je za Telegram.

Povjerenstvo će prikupiti relevantnu dokumentaciju i odlučiti postoje li osnove za daljnji postupak. Osim ove donacije, moguće je propitivanje još jedne donacije Franjevačkom samostanu kroz projekt vrijedan 210.000 eura, financiran od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Jozić je već ranije kažnjena zbog kršenja zakona o sprječavanju sukoba interesa. Kazna je bila izrečena zbog neprijavljivanja majčinog dara u imovinskoj kartici. Jozić je članica predsjedništva HDZ-a i izabrana je u Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima, no odlučila je zadržati funkciju županice.

Kompletan tekst čitajte na Telegramu.

FOTO  Županica Jozić prezimenjaku i suprugovu rođaku u Rami sredila projekt od 210 tisuća eura

Nacional otkriva nepotizam i političku korupciju HDZ-ove požeško-slavonske županice koja je sredila projekt od 210 tisuća eura nećaku svog supruga(opa. suprugovu rođaku), ramskom gvardijanu…



Izvor: Hercegovina Info

Related posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x