GO SDA MOSTAR Salema Marića na mjestu predsjednika zamijenio Alis Čolaković


Održana je Izborna – konstituirajuća sjednica Skupštine Gradske organizacije SDA Mostar, na kojoj su izabrani organi Gradske organizacije, nakon provedenih izbora u mjesnim ograncima te ograncima gradskih područja, priopćeno je iz stranke.

Za novog predsjednika Gradske organizacije SDA Mostar izabran je Alis Čolaković, dok su za potpredsjednike izabrani Adil Šuta i Haris Šabanović.

Vijećnik i zaposlenik Elektroprivrede BiH

Alis Čolaković je aktualni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara, a u prethodnom mandatu unutar SDA obnašao je funkciju predsjednika Ogranka gradskog područja SDA Jug. Rođen je 1981. godine, a po struci je inženjer elektrotehnike, zaposlen u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine.

Novoizabrani predsjednik se u svom obraćanju zahvalio članovima Skupštine na podršci te prezentirao plan i program rada, s posebnim akcentom na dinamiziranje procesa unutar stranačkih organizacija na svim nivoima, kao i pripremu za predstojeće lokalne izbore u Mostaru te pozvao članstvo i simpatizere na aktivan angažman u predlaganju i donošenju odluka od interesa za širu društvenu zajednicu, priopćeno je iz SDA Mostar.

„Večeras bih zamolio sve nas da ostavimo naš ego, ljutnju, bespotrebno rasipanje energije po strani i da napravimo ambijent kako bismo svim dušebriznicima pokazali da smo spremni za sve izazove i da je SDA monolit bez kojeg se ne mogu voditi procesi niti donositi bilo kakve odluke u Mostaru i Hercegovini“, istaknuo je novoizabrani predsjednik, objavljeno je na službenoj Facebook stranici SDA Mostar.

Osim predsjednika i potpredsjednika, izabran je i Izvršni odbor Gradske organizacije, na bazi prijedloga ogranaka gradskih područja, kao i članovi Skupštine Županijske organizacije SDA HNŽ.

Ranije ostavke

Podsjećamo, početkom travnja ove godine kompletno rukovodstvo SDA u Mostaru podnijelo je ostavku, a sve zbog teških podjela koje su nastale tijekom izbornog procesa.

„Nekolegijalno postupanje, nedemokratsko djelovanje i nesavjesno režiranje procesa unutar OGP-ova je narušilo integritet i demokratičnost Izbornog procesa kao i stvorilo nejedinstvo SDA u Mostaru zbog čega duboko žalim sa svim savjesnim članovima SDA, jer su to bile odrednice i vrijednosti Stranke u Mostaru“, naveo je tada Salem Marić.

„Kao predsjednik, koji je SDA u Mostaru uspješno vodio u godinama iza nas i sa suradnicima ostvarivao najznačajnije rezultate pobjedničke i stabilne Stranke, žalim što su neodgovorni pojedinci i grupe podmuklim djelovanjem, potpuno neodgovorno i ne imajući viziju u svom postupanju, zbog kratkoročnih ciljeva odlučili se na rušenje jedinstva i raskol po prvi put unutar mog uspješnog dvadesetogodišnjeg djelovanja SDA u Mostaru”, naglasio je Marić.

Zbog toga, kako je naveo i značajne poruke koju želi poslati, da u ovom slučaju nije važna pozicija Salema Marića, već da se ukaže „na uništeno jedinstvo i normalno okruženje unutar Stranke za narod i članove koji osjećaju da je SDA temelj i oslonac u svim političkim i društvenim izazovima podnio sam ostavku na mjesto predsjednika“.

‘Posljedice će se osjetiti’

“Bilo kako da se završi izborni proces za predsjednika i rukovodstvo koje će voditi SDA posljedice će se sigurno osjetiti. Narativ i način postupanja koji provodi suprotna strana nisu nešto s čime se možemo složiti i s razlogom dijelim veliku zabrinutost naroda i članova SDA u Mostaru. S obzirom da nas očekuju lokalni izbori u Mostaru, stranku očekuje mukotrpan proces konsolidacije za koji se nadam da će SDA kao najsnažnija politička organizacija u Mostaru uspješno učiniti”, zaključio je Marić.

TEŠKE PODJELE Raspala se mostarska SDA

Kompletno rukovodstvo SDA u Mostaru podnijelo je ostavku na jučerašnjem proširenom Kolegiju Stranke demokratske akcije u Sarajevu Predsjedništvu SDA na čelu sa Bakirom…



Izvor: Hercegovina Info

Related posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x