SASTAO SE I S ANĐELKOM Murphy poručio Čoviću da okonča ovisnost o ruskom plinu


Nakon što se najprije danas u Mostaru sastao s liderima hrvatskih oporbenih stranaka, američki veleposlanik u BiH Michael Murphy razgovarao je i s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem priopćeno je na platformi X Veleposlanstva SAD u BiH.

“Sastao sam se danas s HDZ-om BiH i Draganom Čovićem i naglasio podršku SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i višenacionalnom karakteru BiH. Istaknuo sam zabrinutost SAD-a zbog retorike i postupaka dužnosnika iz Republike Srpske koji podrivaju Daytonski sporazum i BiH te istaknuo potrebu za učinkovitim, efikasnim i odgovornim upravljanjem u Federaciji koje će koristiti svim njezinim stanovnicima. Potaknuo sam njega i HDZ BiH da podrže mjere u Federaciji koje stvaraju uvjete za snažan gospodarski rast vođen privatnim sektorom, promiču pomirenje te okončavaju ovisnost BiH o ruskom plinu”, priopćeno je.

Podsjetimo, Murphy se danas sastao s Ilijom Cvitanovićem (HDZ 1990), Slavenom Ragužem (HRS), Ivanom Vukadinom (HNP), Ivom Tadićem (HDS) i Perom Previšićem (Čapljinska neovisna stranka).

DRAGAN ANĐELKO ČOVIĆ “Ja mogu biti samo na bijeloj, anđeoskoj listi. Nikakvoj crnoj”

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se novinarima nakon sjednice Predsjedištva te stranke. Nakon uvodnih i šturih riječi o sadržaju sjednice krenula su pitanja novinara. Prva…



Izvor: Hercegovina Info

Related posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x