NAJRAZVIJENIJE ŽUPANIJE Hercegovačko-neretvanska napredovala za jedno mjesto, pogledajte cijelu listu


Ilustracija/hercegovina.info

Related posts

U pregledu županija u FBiH rangiranih prema stupnju razvoja došlo je do izmjena u odnosu na godinu ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom mjestu je Županija Sarajevo, a zanimljivo je kako slijedi Zapadnohercegovačka županija na drugom mjestu, i tu nije bilo promjena.

Promjena se odnosi na treće, odnosno četvrto mjesto. Naime, na rang listi županija zabilježeno je kako su Bosansko-podrinjska županija Goražde i Hercegovačko-neretvanska županija zamijenili mjesta. HNŽ je napredovao za jedno mjesto i sada je na trećem, dok je BPŽ pala za jedno i sada je na četvrtom mjestu, piše BiznisInfo.ba.

najrazvijenije županije

Slijede Zeničko-dobojskia pa tek onda Tuzlanska županija, a potom Srednjobosanska i Unsko-sanska županija. Listu zatvaraju Hercegbosanska i Posavska županija koja je na zadnjem mjestu.

Inače, riječ je o dokumentu koji je izradio Federalni zavod za programiranje razvoja, a u kojem su općine i gradovi u FBiH rangirani po razvijenosti.

Za izradu indeksa razvijenosti županija i jedinica lokalne samouprave u Federaciji koriste se sljedeći indikatori: prihodi od poreza na dohodak po stanovniku; stupanj zaposlenosti; kretanje stanovništva; udio starog stanovništva u ukupnom stanovništvu te stupanj obrazovanja radne snage.

Podaci su prikupljani tijekom svibnja 2024. godine i to kroz online upitnik i telefonske konzultacije.

razvijenost općina

NAJRAZVIJENIJE OPĆINE U FBiH U prvih pet nema niti jedne općine iz Hercegovine, dominacija Sarajeva

Donosimo pregled općina i gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine prema stupnju razvoja. Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, dok je najnerazvijenija općina Dobretići.…



Izvor: Hercegovina Info

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x