IZVANREDNA SJEDNICA Predsjedništvo BiH usvojilo odluku o započinjanju pregovora sa Frontexom


Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj izvanrednoj sjednici donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovara radi zaključivanja Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Europske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex) u Bosni i Hercegovini.

Izaslanstvo Europske unije u Bosni i Hercegovini pozdravilo je ovu odluku Predsjedništva.

“Ovo je važan korak i jedan od prioriteta pred Europskim vijećem u ožujku. Veća suradnja u upravljanju granicom je u interesu EU i BiH”, napisali su na mreži X.

Početak pregovora sa Frontexom jedan je od ključnih uvjet za otvaranje pregovora s Europskom unijom.

“Jasno je što treba uraditi i koje su zadaće. Kakav će biti ishod, ja ne mogu reći. Da direktnije odgovorim na vaše pitanje, reći ću da je vrlo važno početi pregovore sa Frontexom, usvojiti zakone o pranju novca, sukobu interesa i sudovima. S pravom sam spomenula i predstojeće izbore. Potrebno je obaviti sve pripreme kako bismo imali adekvatan politički proces. Svi znaju što se treba uraditi po tom pitanju”, rekla je izvršna direktorica za Europu u Europskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst.

LIDERI NAKON SASTANKA “Do kraja sljedećeg tjedna usvojit ćemo tri EU zakona, među njima i Izborni”

Trojka je danas bila domaćin sastanku lidera stranaka koalicije na državnoj razini u Sarajevu. Lider SDP-a Nermin Nikšić kazao je kako su se dogovorili da četiri zakona, među kojima je zakon o…



Izvor: Hercegovina Info

Related posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x