VLADA HNŽ DALA KONCESIJU U Pijescima će unatoč protivljenju mještana niknuti tri solarne elektrane snage po 4,999 MW


Kao što je portal hercegovina.info jučer i najavio, Vlada HNŽ na današnjoj je sjednici dodjelila koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora (solarne elektane) za izgradnju solarnih elektrana FNE Pijesci 1, FNE Pijesci 2 i FNE Pijesci 3  na k.č novi premjer 300, 315 i 351 k.o. Pijesci investitora Sivrić d.o.o Mostar, bez obzira na pritužbe udruge koja okuplja lokalno stanovništvo.

Iz Vlade HNŽ samo je šturo i bez detalja priopćeno kako je Vlada usvojila odluke o dodjeli koncesija o obavljanju elektroprivredne djelatnosti proizvodnje i distribucije električne energije izgradnjom elektroenergetskih objekata fotonaponskih elektrana na području Mostara.

Unatoč za mještane upitno ishodovanim upravnim aktima, urbanističkoj suglasnosti i okolinskoj dozvoli, koncesija je izglasana i još jedna velika solarna elektrana niknut će na privatno kupljenoj zemlji na lokalitetima Zasjek i Ljubovina u Pijescima kod Mostara.

Više detalja u tekstu ispod:

GUBAVICA I PIJESCI Vlada HNŽ sutra planira dodijeliti koncesije za solare Sivrić d.o.o. Mostar, mještani ogorčeni

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vlade HNŽ trebala bi se naći točka dodjele koncesija za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora …

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.



Izvor: Hercegovina Info

Related posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x